Beste Match

Kunst in de Etalage benoemt ieder jaar een kunstenaar en ondernemer tot ‘Beste Match’!

Een vakjury bekijkt alle etalages en oordeelt welke kunstenaar en ondernemer goed hebben samengewerkt en waar zij elkaar optimaal versterken om tot de meest prachtige etalage te komen. Kleur, vorm, licht, opbouw van de etalage, gebruikte materialen, etc. zijn aspecten die daarbij een rol spelen. Vaak blijkt de winnende etalage een verhaal te vertellen door de combinatie van kunst en winkelproducten. De etalage wordt naar een hoger plan getild en lijkt in zijn geheel een kunstuiting te zijn worden. Kunst en verkoopwaar gaan een interactie aan met elkaar in deze etalage.    

Bij de uitreiking hoort een trofee die de ondernemer gedurende een aantal weken in zijn etalage kan laten staan. Daarnaast wordt het juryrapport feestelijk uitgereikt aan kunstenaar en ondernemer. Dit is meestal op de laatste dag van het evenement. Bloemen en een cadeaubon horen daarbij. Veelal wordt deze feestelijke uitreiking muzikaal begeleid door een stukje kunstzinnig entertainment en nodigen we de pers er bij uit. 

We hopen met deze Beste-Match-prijs ondernemers en kunstenaars te stimuleren tot een mooie samenwerking met prachtige etalages als gevolg en daarmee een boeiende expositie van de kunst in de etalages. Tevens levert het weer een mooi stukje PR op voor ons evenement, de kunstenaar en de ondernemer en ook voor Oldenzaal.

Ook reiken we tijdens dit moment een kunstwerk uit aan iemand uit het publiek.
De kunstenaar die vorig jaar gewonnen heeft, vragen wij een kunstwerk te maken voor het huidige jaar. Kunst in de Etalage betaalt de kunstenaar voor dit kunstwerk. We verloten dit kunstwerk onder het publiek van ons evenement. We hopen hiermee bij te dragen aan een betaalde opdracht voor een kunstenaar en het publiek verder te stimuleren onze expositie te bezoeken